Izberite svojo državo ali regijo.

Close
Prijava Registriraj se E-naslov:Info@Ocean-Components.com
0 Item(s)

Odobrena 3d maska ​​za tiskanje Covid-19 - samo za tiskalnike MJF, datoteke so na voljo

CIIRC-RP95-3D-covid19-mask-645

Zasnovan na Češki tehnični univerzi v Pragi, inštitut za informatiko, robotiko in kibernetiko (CIIRC CTU), se del imenuje „CIIRC RP95-3D“ in ga je treba natisniti na tiskalniku „Multijet fusion“ (MJF).

Tu so na voljo izdelavne datoteke za operaterje 3D-tiskalnikov MultiJet Fusion

Po CTU:


Preizkusilo ga je neposredno bolnišnico Na Homolce. Izdelava maske na posebnih 3D tiskalnikih se lahko začne. Njegov cilj je dostaviti čim več kosov, predvsem bolnišnicam. Glede na dejstvo, da je tehnologija MJF na Češkem na voljo le v omejenem številu naprav, se raziskovalci zdaj osredotočajo na razvoj različice respiratorja, primerne za množično proizvodnjo z brizganjem. To bo povečalo proizvodne zmogljivosti in močno razširilo obseg podjetij, ki se bodo lahko ukvarjala s proizvodnjo.

"Naša naslednja naloga v prihodnjih dneh je dokončati prototip za množično proizvodnjo," je dejal vodja projektnih pisarn CIIRC CTU Vít Dočkal. "Verjamemo, da lahko s to novo različico dosežemo skoraj 10.000 kosov na dan."

Med prispevki k oblikovanju je Univerza zahodne Češke v Pilsenu optimizirala ventil za izdih silikona in Škoda Auto natisnila prvo poskusno vožnjo na svoji proizvodni liniji.

Tudi brez injekcijskega brizganja naj bi proizvodnja v državi od začetka aprila dosegla 500 kosov na dan, poroča češko ministrstvo za zdravje.

Dodatne informacije so na voljo tukaj

Hvala Tomasu Zedničku, predsedniku Evropskega inštituta za pasivne komponente, ki je na to opozoril Electronics Weekly, da bi se seznanil z oblikovalskimi datotekami.