Izberite svojo državo ali regijo.

Close
Prijava Registriraj se E-naslov:Info@Ocean-Components.com
0 Item(s)

Ameriške vesoljske sile sledijo mikro objektom z radarskim nadzorom Space Fence

US Space Force tracks micro objects with Space Fence radar surveillance

Sistem bo najbolj občutljiv iskalni radar v ameriški vesoljski nadzorni mreži in naj bi bil sposoben zaznati tako majhne predmete kot marmor. Poleg izboljšanja natančnosti nadzora je namenjen tudi hitrejšemu odzivnemu času.

Namesto da bi spremljali 'frnikole', pa se bo uporabljal za zaznavanje in sledenje orbiti predmetov, kot so komercialni in vojaški sateliti, osiromašeni raketni ojačevalci in vesoljski naplavin v nizkih, srednjih in geosinhronih zemeljskih orbitah.

Sistem - z uporabo zemeljskih radarjev s zemeljskim pasom s polnim pasom S Galium Nitride - je Lockheed Martin razvil od junija 2014. Radar "Ograja" je fizično nameščen na otoku Kwajalein v Republiki Marshallovi otoki , v Tihem oceanu (severovzhodno od Papue Nova Gvineja, jugozahodno od Havajev).


Na zgornji sliki je brigadni general DeAnna Burt, direktor za operacije in zveze vesoljskih sil Združenih držav, ki je uradno izjavil operativno sprejemanje sistema.

"Space Fence spreminja način gledanja na prostor z zagotavljanjem pravočasnih, natančnih orbitalnih podatkov o predmetih, ki ogrožajo tako posadko kot brezpilotne vojaške in komercialne vesoljske zmogljivosti," je povedal general letalskih sil John W. "Jay" Raymond, prvi načelnik vesoljskih operacij na novo ustvarjene vesoljske sile ZDA.

"Naše vesoljske zmogljivosti so ključne za našo nacionalno obrambo in način življenja, zato je Space Fence tako pomemben, da izboljšujemo našo sposobnost prepoznavanja, označevanja in sledenja grožnjam v teh sistemih."

Pred vesoljsko ograjo je vesoljska nadzorna mreža izsledila več kot 26.000 objektov, pravi vojska, ki naj bi se zdaj znatno povečala.

Vesoljska ograja bo upravljala 20. eskadrilja vesoljske kontrole (SPCS) v operacijskem centru za vesoljske ograje v Huntsvilleu v Alabami. Po drugi strani zagotavlja podatke o 18 SPCS, ki se nahajajo v letalski bazi Vandenberg v Kaliforniji, ki podatke uporablja za vzdrževanje kataloga vesoljskih objektov in zaslonov operativnih satelitov, tako manevrskih kot tudi manevrskih.

General Raymond je na twitterju napovedal podpis:

Lockheed Martin

Lockheed Martin je že prej pisal o projektu:

Lokacije in višja frekvenca valov novih radarjev Space Fence bodo omogočali odkrivanje veliko manjših mikrosatelitov in naplavin kot sedanji sistemi. Poleg tega bo zasnova vesoljske ograje podjetja Lockheed Martin znatno izboljšala pravočasnost, s katero lahko operaterji zaznajo vesoljske dogodke, kar bi lahko predstavljalo potencialne grožnje satelitom GPS ali mednarodni vesoljski postaji. Prilagodljivost in občutljivost sistema bosta zagotovila pokritje geosinhronskih orbitov v globokih vesoljih ob ohranjanju nadzorne ograje.

In ko je pisal pod kotom GaN, je pisalo:

"Ti rezultati testov predstavljajo vrhunec več kot desetletja skupnih naložb v tehnologijo GaN," je pred tem dejal Steve Bruce, podpredsednik, Advanced Systems v podjetju Lockheed Martin Mission Systems and Training. "GaN HPA zagotavljajo pomembne prednosti za radarske sisteme z aktivnim faznim nizom, kot je Space Fence, vključno z večjo gostoto moči, večjo učinkovitostjo in bistveno večjo zanesljivost v primerjavi s prejšnjimi tehnologijami."

Več si lahko preberete na spletni strani podjetja.

Poglej tudi: ZDA prisegajo na prvega načelnika novonastalih vesoljskih sil