Izberite svojo državo ali regijo.

Close
Prijava Registriraj se E-naslov:Info@Ocean-Components.com
0 Item(s)

Raytheon je dobil pogodbo Space Force OCX za izklop kompleta IBM za GPS III

Raytheon wins Space Force OCX contract to switch out IBM kit for GPS III

Zamenjal bo IBM-ove računalnike, ki se trenutno uporabljajo za upravljanje konstelacije GPS, s sistemi podjetja Hewlett Packard Enterprise, pod pogoji pogodbe, ki je vredna 378 milijonov dolarjev. Dela naj bi bila končana do aprila 2022 in so del širšega programa modernizacije podjetja GPS za GPS III.

GPS III

OCX naj bi ponudil dvakrat več satelitske zmogljivosti, izboljšano spletno varnostno infrastrukturo, izboljšano natančnost, globalno nameščene modernizirane sprejemnike z zmogljivostmi za preprečevanje zagozditve in izboljšanje razpoložljivosti na težavnih terenih.

"OCX je ključnega pomena za nadaljevanje državnih prednostnih prizadevanj za posodobitev GPS z novimi zmogljivostmi vojaškega in civilnega pozicioniranja, vključno z izboljšano varnostjo, natančnostjo, zanesljivostjo in celovitostjo," je povedala Barbara Baker, vodja oddelka za vodenje SMC v SMC. "OCX bo ameriškim vojakom, zaveznikom in civilnim uporabnikom zagotavljal trajne, zanesljive zmogljivosti GPS."

Postopno opuščanje kompleta IBM je predhodno sprožila prodaja izdelkov IBM x86 podjetju Lenovo, IBM pa se je zavezal, da bo podpiral njihovo strojno opremo do avgusta 2022.


"V zadnjih dveh letih in pol, odkar je OCX izšel zaradi kršitve Nunna McCurdyja, je Raytheon izvajal po načrtih, kar nam daje zaupanje v sposobnost OCX za prehod v operacije," je povedal generalpolkovnik John Thompson, poveljnik SMC. »Razvoj programske opreme se je zaključil lani jeseni in program je v fazi integracije in preizkušanja. V manj kot letu dni bo Raytheon poslal kvalificirano osnovno programsko opremo, ki lahko deluje s konstelacijo GPS.

"To nam je dalo zaupanje, da imamo izvedljivo tehnično rešitev OCX, ki zagotavlja dolgoročno trajnostno osnovno strojno opremo, ki ustreza našim strogim zahtevam glede kibernetske varnosti," je dejal polkovnik Thomas Gabriele, vodja SMC-jevega materiala OCX. "Ker Raytheon še naprej sledi svojim pogodbenim obveznostim, je obravnavanje neprimernega tveganja za kibernetsko varnost IBM preudarno, če bi ga bilo treba pred sistemom dostaviti vladi. Čeprav bo ta sprememba, ki jo bo usmerjala vlada, vplivala na časovni načrt Raytheon, vlada prevzema Raytheonu odgovorno za dobavo kvalificirane programske opreme pred vključitvijo na platformo HPE in razporeditvijo na operativna mesta. "

Ministrstvo za obrambo ZDA

Prejšnji teden so ameriške sile SPACE objavile sporazum, včeraj pa je ameriško ministrstvo za obrambo objavilo podrobnosti pogodbe.

"Zaradi spremembe pogodbe bo Raytheon moral zamenjati IBM-ovo opremo z opremo HPE za vsa dobavljiva okolja OCX Block 1," so zapisali v objavi. "Dela bodo izvedena v Aurori v Koloradu in končana naj bi bila do 30. aprila 2022."

Center za vesoljske in raketne sisteme ima sedež v letalski bazi Los Angeles. Poleg skrbi za GPS njegove odgovornosti vključujejo vojaško satelitsko komunikacijo, obrambne meteorološke satelite, vesoljske sisteme za lansiranje in doseg, satelitsko nadzorno omrežje, vesoljske infrardeče sisteme in vesoljske zmogljivosti za zavedanje o razmerah v vesolju.

Slika: fotografija zračnih sil ZDA Airman Amanda Lovelace - Z leve strani, polkovnik Laurel Walsh, poveljnik 50. operativne skupine in letalski letalnik 1. razreda Michael McCowan, operater satelitskih sistemov 2. vesoljske operacije in načrtovalec misije, dajo končni ukaz za razgradnjo satelitskega vozila Številka 36 v letalski bazi Schriever v Koloradu, 27. januarja 2020. SVN-36 je bil predstavljen 10. marca 1994 in je presegel načrtovano življenjsko dobo približno sedem let.